Press "Enter" to skip to content

Waar moet je rekening mee houden bij het betegelen van je tuin?

Als je binnenkort gaat verhuizen naar een andere woning, dan moet je natuurlijk ook de tuinen van de woning inrichten. De kans is groot dat je de tuin gaat betegelen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het maken van paden door je tuin, maar ook komt het wel eens voor dat mensen hun gehele tuin gaan betegelen. Mocht je ook op het punt staan om de tuin van je woning te betegelen, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. Er zijn namelijk verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Daar kom je in dit handige artikel snel meer over te weten. 

 

Zorg dat het water afgevoerd kan worden

Wanneer je de tuin van je woning wilt gaan betegelen met grote tuintegels, is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat het water ook afgevoerd moet kunnen worden. Mocht je hier geen rekening mee houden, dan blijft het water op de grote tuintegels liggen. Het gevolg hiervan is dat de tegels beginnen te verzakken en dat je opnieuw moet beginnen met het betegelen van je tuin. Dit is dan ook precies een van de redenen waarom het altijd verstandig is om het betegelen van je tuin uit te besteden aan een bedrijf dat daar gespecialiseerd in is. 

 

Je zult onkruid moeten verwijderen

Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, maar ook wel eens gezien hebt, zijn er veel mensen die hun complete tuin hebben betegeld. Dit doen ze voornamelijk omdat ze de tuin van hun woning niet willen onderhouden. Dit is goed te begrijpen, maar je moet er wel rekening mee houden dat het nog steeds nodig is om onkruid te verwijderen. Er kan namelijk onkruid groeien tussen de stenen. Om dit te voorkomen kun je een zeil aanschaffen, maar deze werken niet altijd optimaal. Onkruid is soms zo sterk, dat het er met gemak doorheen kan groeien. 

 

Tegels van kwaliteit gaan langer mee

Wanneer je de tuin van je woning wilt gaan betegelen, dan heb je daar natuurlijk tegels voor nodig. Het is hierbij ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat je alleen tegels van kwaliteit moet gebruiken. Tegels van kwaliteit gaan niet alleen langer mee, maar ook verkleuren ze minder snel. Mocht je niet weten waar je tegels van kwaliteit kan aanschaffen, dan is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan de webwinkel van Keramische buitentegels.

Comments are closed.