Press "Enter" to skip to content

Jouw droomhuis (én tuin!)

Hoe bouw je nu jouw ideale huis en tuin? Gewoon de perfecte omgeving voor jou, je eventuele huisgenoten en/of partners om heerlijk in thuis te komen. Dat kán toch niet zo moeilijk zijn? Helaas is het dat voor veel mensen wel, en daarom de vraag: wat is ervoor nodig om voor jou je perfecte thuiskomen te veroorzaken? Is dat een kwestie van een van de vele inbouw zwembaden van Stassar installeren in je tuin en lekker elke middag in het koele water kunnen duiken, of zit er meer achter?

Wat een functie

Natuurlijk gaan we het niet voor elkaar krijgen om in dit korte artikel al je interior designproblemen op te lossen, maar we kunnen in ieder geval een goed begin maken. Voordat je ook maar begint met nadenken over de make-over van je huidige huis en tuin (of wie weet moet je een volledig nieuw huis inrichten en voel je je al helemaal verloren) is het belangrijk om jezelf eerst een gewetensvraag te stellen. Wat wil je van je huis, en van je tuin, wat het je nu niet biedt? Wat voor functie wil je uit die ruimtes halen? Je vraagt je nu misschien af wat functie direct te maken heeft met alles, maar het is belangrijk én bepalender dan je denkt. Stel je bijvoorbeeld eens voor; wil je een woonkamer waarvan het voornaamste doel is dat je andere mensen kan welkom heten, en dat er veel mensen tegelijkertijd kunnen verblijven? Of wil je juist dat er een rust hangt waar jij in kan thuiskomen? Hetzelfde geldt overigens voor je tuin, maar ook je slaapkamer en alle andere ruimtes in je huis. 

Wat een sfeer

Die functie? Die bepaalt namelijk je sfeer. Als je een gezellige, warme ruimte wil om mensen in welkom te heten, heb je namelijk warme kleuren nodig, zachte kussentjes en andere dingen die zo’n sfeer oproepen. Maar als je juist wil gaan voor rust en luxe, dan zijn dingen die je doen denken aan een spa juist wat je wil. Een inbouw zwembad van Stassar is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar mocht het dat voor jou wel zijn, zie dit dan als het teken om het te doen. Dát is pas ontspanning. 

Comments are closed.