Press "Enter" to skip to content

Begin vandaag nog jouw horecazaak

Het starten van een eigen horecazaak is een droom die veel mensen koesteren, maar hoe realiseer je die droom? Als je écht vastberaden bent om binnen nu en een paar jaar een goedlopend restaurant of café te hebben, wat zijn dan de stappen die je nu al moet gaan doorlopen? Is het een kwestie van het juiste horeca meubilair en/of terrasmeubilair horeca op de kop tikken, of zit er meer achter? 

Het begin 

Er zijn honderd-en-één dingen belangrijk bij het starten van een goede horecazaak, maar er is één vraag die je jezelf moet stellen vóór alle andere; wat is je idee? Ik begrijp natuurlijk dat het overkoepelende idee is “het starten van een succesvolle horecaonderneming”, maar er moet meer zijn dan dat. Er moet een reden zijn waarom jij dit zo graag wil, en uit die reden komt een concept voort. Iets wat jou en jouw zaak gaat onderscheiden van de meute; van de honderden carnavalscafés en karaokebars en themarestaurants en noem zo maar op. Misschien wil je een unieke Ierse pub beginnen, met de beste whisky’s en de beste barmannen, óf misschien denk je erover na om een schattig bakkerijtje te beginnen dat hoofdzakelijk focust op cupcakes en losjes is geïnspireerd op de Broadway-hit Sweeney Todd (zou ik doen, klinkt als een gat in de markt). 

De details 

Wat je ook doet en hoe je het daarna ook aanpakt, er zijn een aantal dingen die normaalgesproken voortvloeien uit je concept. Hier komt namelijk meteen een visie uit voor marketing én interior design (als het goed is). Als je het even niet meer weet is dit ook een goed advies; keer terug naar je concept en werk vanuit daar. Wat voor soort zaak past bij dit idee? Hoe komen mensen binnen? Wil je je decoraties het grootste deel van de sfeer laten zetten, of wil je daar op een andere manier de toon in zetten? Nog iets wat goed is om te onthouden, en wat door een flink aantal horecabazen nog weleens vergeten wordt, is je team. Stel een team samen waar je op kan bouwen; eentje dat hard voor je wil lopen en bovendien ook goed behandeld wordt door jou en de rest van de leidinggevenden. Een gelukkig team betekent blije klanten. 

 

Kortom, met een goed concept, een visie waaruit je kan vertrekken, goede boekhouding, een sterk en enthousiast team en een beetje geluk aan je zijde, kom jij er wel. Succes!

Comments are closed.